kép

Sun Agaric - Agaricus blazeii

Ezt a terméket még nem értékelte senki. Légy te az első!

Ár: 5 990 Ft

Share

A Sun Agaric hatóanyagai révén szerepet játszik a tumoros betegségek kiegészítő terápiáiban, sőt jelentős szerepet játszhat a tumoros betegségek kialakulásának megelőzésében. Kutatások igazolják, hogy hatóanyagainak köszönhetően csökkennek a kemo-, és sugárterápia káros mellékhatásai. Az Agaricus blazeii stimulálja a szervezet természetes védekező mechanizmusát, és hatékonynak bizonyult a II. típusú diabétesz kezelésében is, de hozzájárulnak a trigliceridek csökkentéséhez is.

A gomba bizonyos vírusos és bakteriális fertőzések esetén jótékony hatással van a gyógyulási folyamatokra. Cukorbetegek is alkalmazhatják, mivel csökkenti az inzulin rezisztenciát, bizonyos ráktípusoknál pedig csökkentik a kemo- és sugárterápia egészségre káros mellékhatásait.
A gombában található ún. lentinan akár hússzor nagyobb mennyiségben is előfordulhat, mint más gombafajtákban. A lentinan alkotóelem a biológiai reakciók moderátora. Az Agaricus Blazei hatékonyan csökkenti a koleszterin szintet és pozitív hatással van a májműködésre.

Összetevők: Agaricus blazeii gomba kivonat (50% poliszacharid), hidroxi-proril-metil-cellulóz
Hatóanyag:6 db kapszulára vonatkoztatva
2400 mg Agaricus blazeii gomba kivonatot (50% poliszacharid) 
Adagolás: 2-6 kapszula/nap (A kapszulákat étkezés előtt vegye be!)


Alkalmazási területek:

cukorbetegség
allergia
májvédő
méhnyakrák
immunerősítő

Figyelmeztetés: Ne használja a készítményeket terhesség és szoptatás ideje alatt. Használat előtt kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét, valamint a következő esetekben: ha teherbeesést segítő készítményt szed, gyógyszert szed vagy orvosi kezelés alatt áll. Hosszú ideig tartó használatra nem javallott. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet (és az egészséges életmódot)! Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!
Származási hely: Anglia

Agaricus blazei (Agaricus brasiliensis) Mandula vagy Brazil gomba
 (klinikai útmutató: Martin Powell)

japán neve: Himematsutake
portugál neve - Cogumela del sol
angol neve: Royal/Sun Agaric

A legismertebb nevén az Agaricus blazei Murrilt (ABM) már 1893-ban azonosították, de a Brazíliában őshonos gomba gyógyhatására csak 1965-ben figyeltek fel a japán tudósok. A fő hatóanyagának számító poliszacharidokról kiderült, hogy az  immunrendszer aktiválásán  keresztül rákellenes  hatást fejtenek ki. Javítják a rákbetegségben szenvedők életminőségét, erősítik az immunrendszerüket és csökkentik a kemoterápiájuk mellékhatásait. Az Agaricus. blazei Mulli egyéb, gyógyászatilag jelentős hatóanyagot is tartalmaz: linolsav, olajsav, sztearin sav és az ergoszterol. 


Rákos megbetegedések
Az Agaricus blazei poliszacharid kivonatával végzett klinikai vizsgálatok jelentős mértékű javulást mutattak számos rákos elfajulásnál: tüdőrák, méhnyak-, petefészek-, és a méhnyálkahártya rák, prosztatarák, Ehrlich hashártya rák és a szarkóma esetén. A kemo- és sugárterápiát kiegészítő gombakivonat hatására a páciensek gyorsabban reagáltak a kezelésre és kevesebb mellékhatásról számoltak be.

Immunhiányos egerekben megfigyelték, hogy a Mandula gombakivonat adagolása mellett a tumor mérete is csökkent és az egyed súlyvesztésének mértéke is lelassult. 
Megállapították, hogy az A. blazei poliszacharidjai közvetlenül gátolják a prosztatarákos sejtek burjánzását és az áttétek kialakulását. 

Két kínai vizsgálat megerősítette, hogy az Agaricus blazei Murill gombatest kivonatának forró vizes (tea) változata javítja a kemoterápiás kezelésben részesülő akut limfoid leukémiás betegek vérképzőrendszeri paramétereit és életkilátásait.

Egyéb pozitív klinikai eredmények születtek emlőrákos páciensek esetében is, amelyet a A. blazei a konjugált linolsav tartalmával hoztak összefüggésbe, amely in-vitro (testen kívüli) vizsgálatok alapján aromatáz-gátló hatást mutatott (egyes kemoterápiás készítmények is ezen hatáson alapszanak). 

A nőgyógyászati rákban szenvedőknél az Agaricus blazei gyógygombával kezelt betegeknél a természetes ölősejtek rákellenes aktivitása lényegesen fokozódott, valamint csökkent a kemoterápiás szerek mellékhatásai, pl. hajhullás, hányinger, hányás, álmatlanság, étvágytalanság, általános gyengeség. 
Számos tanulmány megerősítette már, hogy a jobb életminőség és általános állapot elősegíti a rákbetegek túlélési esélyét.

Anyagcsere betegségek
Eddig kevés klinikai adat jelent meg, bár egy 2008-as tanulmány szerint az Agaricus blazei Murill gombatest kivonata csökkentette a koleszterin-és a vércukorszintet is. Egy Tajvanon végzett placebo kontrollált kettősvak klinikai kísérlet (2007) megállapította, hogy az A.blazei kivonata javítja az inzulin érzékenységet a gyógyszerrel kezelt cukorbetegeknél.

Az utóbbi években egyre világosabbá vált, hogy egyes gyógygombák rákellenes hatásuk nem csak az immunrendszer modulálásával érik el, hanem az inzulin érzékenység növelésével is hozzájárulnak a kedvező eredményekhez. Természetesen azoknál is, akik nem cukorbetegek. Ugyanis az inzulin érzékenység csökkenése elősegíti számos ráktípus kialakulását és a már megbetegedetteknél csökkentheti a túlélési esélyeket (pl. emlő, máj, prosztata, hasnyálmirigy, vastagbélrák).

Autimmun betegségek
Az autoimmun eredetű reumás gyulladásokat és az azzal járó fájdalmakat is enyhíti a Royal Sun Agaricus kivonata.

Allergiás betegségek
Az Agaricus blazei az erős immunrendszer moduláló hatással rendelkező gombák közé is sorolható. E csoportba tartozó gombák megfelelő arányú kombinációjával (A. blazei 82% , H. erinaceous 15%  és G. frondosa 3%) gátolni képesek a hisztamin felszabadulását, vagyis a allergiás reakció kialakulását.

Májbetegségek
Wang és munkatársai beszámoltak az A.blazei kivonatának (2x20g napi adagban 3 hónapig) jótékony hatására a krónikus hepatitis B betegekre, akiknek csökkent a hasi puffadása, a fáradtságuk, a májtáji fájdalmuk, a máj- és a lépmegnagyobbodásuk.    

KLINIKAI ÖSSZESÍTŐ

Terápiás jelentősége: Az Agaricus blazei Murill gyógygomba kivonatról placebo kontrollált kettősvak klinikai kísérletben (Tajvan, Dél-Korea) is megerősítették, hogy javítja a rákbetegek életminősét és immunrendszerük működését, valamint jelentősen fokozza az inzulin érzékenységet.

Főbb hatóanyagai: 
-    immunmoduláns poliszacharidok
-    linolsav
-    olajsav
-    sztearin sav 
-    ergoszterol

Az Agaricus blazeii (mandula gomba) hozzájárul az immunrendszer optimális működéséhez.

Összetevők: Agaricus blazeii gomba kivonat (50% poliszacharid), hidroxi-proril-metil-cellulóz

OÉTI:9812/2011

kiszerelés: 60db kapszula/doboz

Összetevők:

Agaricus blazeii gomba kivonatot (50% poliszacharid), hidroxi-proril-metil-cellulóz

Hatóanyag:6 db kapszulára vonatkoztatva

2400 mg Agaricus blazeii gomba kivonatot (50% poliszacharid) 

Adagolás: 2-6 kapszula/nap (A kapszulákat étkezés előtt vegye be!)

Csomagolási egység: A műanyag tégely 60db kapszulát tartalmaz

Figyelmeztetés: Ne használja a készítményeket terhesség és szoptatás ideje alatt. Használat előtt kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét, valamint a következő esetekben: ha teherbeesést segítő készítményt szed, gyógyszert szed vagy orvosi kezelés alatt áll. Hosszú ideig tartó használatra nem javallott. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet (és az egészséges életmódot)! Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!
Származási hely: Anglia

Alena Pineda 2019-08-26 02:24:49
Értékelés:
https://cutt.us/NO_STRESS ========================== - Improves the quality of your sleep - Helps you to stay focused and productive - Enhances brain recovery - Combats anxiety - Stay calm and focused - Relief Anxiety - Natural plant based anti stress complex - Recover quicker - Enhances sleep quality - Keep up performance even on the most stressful days ********************************************* https://cutt.us/NO_STRESS
Almena 2016-07-09 02:33:09
Értékelés:
My hat is off to your astute command over this tobcv-praio! http://dlebnatxxkg.com [url=http://ysqairhnd.com]ysqairhnd[/url] [link=http://mhkbbnepm.com]mhkbbnepm[/link]
Lettie 2016-07-06 12:17:10
Értékelés:
Always reesfrhing to hear a rational answer. http://jcvnsfbln.com [url=http://hzqqal.com]hzqqal[/url] [link=http://nmlnrmchwt.com]nmlnrmchwt[/link]
Teyah 2016-07-05 01:23:58
Értékelés:
You've imseepsrd us all with that posting!
Sergio 2014-10-14 10:11:26
Értékelés:
Customer service sucks they have a 30 money back gutaanree no questions askedSent product back on day 25 with certified mail, 20 days later still no refundEmailed and called everyday and they keep saying they will look in to it and call me back still nothing RIP OFF BUYER BEWARE!!!!!!!!!!!!!!! http://bfkbkvisqm.com [url=http://lcklslbsg.com]lcklslbsg[/url] [link=http://lknbhxgmxmo.com]lknbhxgmxmo[/link]
Aarti 2014-10-14 07:34:00
Értékelés:
I have actually heard the oopispte, that eating mushrooms can cause cancer. Something to do with the possibility of mold? Along with peanuts, mold in the shells can form this contributes to cancer. Sorry I don't have an actual source, a couple of people have told me this. http://ueliihwuc.com [url=http://jkbrvvsesp.com]jkbrvvsesp[/url] [link=http://swdkagxnxwc.com]swdkagxnxwc[/link]
Salvatore 2014-10-09 20:33:17
Értékelés:
I would proceed with a great deal of ciuoatn. There are some studies in the early stages that indicate that mushrooms may play a role with cancer (some chemo drugs such as Vinristine, originated in plant world). But, the problem is that there is little documentation what that role will be and how much of that mushroom you will need to treat your specific cancer. I know people want to hope that this is the magic bullet, but there is so much intentional misinformation on the Internet please procede with ciuoatn. Keep researching and do not go by testimonials' . . they are not reliable because there will never be any evidence that it can help you specifically you also will never hear about the people it did not help because they probably are dead. The National Center for Complementary and Alternative Medicine is a reliable source on the Internet for investigating mushrooms or any dietary supplement. Good luck. Perhaps you could find a clinical trial that would benefit your mother and provide documented proof for those who will follow her?
Rana 2012-05-22 04:51:07
Értékelés:
Yes! I have read several of Jennifer's books, and paessd many along to my neighbors, friends and co-workers. I was just at her website today thinking I would really enjoy reading The Union Quilters' next!
slfcaj 2012-05-21 23:39:14
Értékelés:
eQygjD , [url=http://yrmwcmovrthh.com/]yrmwcmovrthh[/url], [link=http://nyouzfdjhona.com/]nyouzfdjhona[/link], http://jjmgenqradfo.com/
mqkhqnvdux 2012-05-21 03:38:21
Értékelés:
OYy79Q , [url=http://fxeyvkvepbps.com/]fxeyvkvepbps[/url], [link=http://znxnioycqrkz.com/]znxnioycqrkz[/link], http://jiiirrykxkjt.com/
Ovic 2012-05-19 20:59:15
Értékelés:
I have read most of Jennifer's books and have enjoyed them all. I like the hitisrocal ones and the ones that focus on Sylvia's family history and ongoing Quilt Camps. The last one I read in the series was A Quilter's Holiday . It is really hard to pick a favorite! I have tried to read them in the order they were written and get them from the local library. I am looking forward to reading the new one.
Lisa 2012-05-19 08:19:58
Értékelés:
are excited to dciusss the latest anti-aging skin care treatments and produ more How to Choose Organic Anti-Aging Skin Care Feelgood Style feelgoodstyle.com 10/21/2011 How to Choose Organic Anti-Aging Skin CareFeelgood StyleA

Értékeld termékünket:


Név:


E-mail:


Vélemény:


Írd be a képen látható szót:


Küldés
Kosárba tesz
mennyiség
hozzáadva
Ajánljuk még