kép

Reishi - Ganoderma lucidum

Ezt a terméket még nem értékelte senki. Légy te az első!

Ár: 6 290 Ft

Share

A Reishi az egyik legtöbb területen „bevethető”, igen „sokoldalú” gyógygomba. A gomba Ganoderma lucidum hatóanyaga alkalmas a rheumatoid arthritis kezelésére, de vizsgálatok bizonyították, hogy az asztmában vagy bronchitisben szenvedőknek is megoldást jelent. Immunerősítésre is kiváló, valamint fontos szerepet játszik a szív- és érrendszeri betegségek prevenciójában.
Japánban végzett kutatások szerint a Ganoderma Lucidum enyhíti a rákbetegek kezelése során alkalmazott sugárkezelés egészségkárosító hatásait, sőt támogatja a májsejtek optimális működését.
Továbbá több tanulmány is beszámolt arról, hogy a Ganoderma Lucidum gyógygomba kiegészítő kezelésként kulcsszerephez jut a modern rákgyógyító terápiákban. A szakirodalom szerint a prosztatarák, mellrák és a tüdőrák kezelésében kiegészítő terápiaként is bizonyított már a reishi, mivel csökkenti a tumorsejtek élettani folyamatait.

A reishi gyógygomba egy rendkívül nagy hatású növényi preparátum, ami a benne található összetevőknek - polyszacharidok, triterpének és szerves germánium – köszönhetően jelentősen erősíti a szervezet komplex immunrendszerét.
Öregedésünk folyamataink rendkívül szorosan összefüggést mutat immunrendszerünk állapotával és anyagcsere-folyamataink minőségével.
A szervezetünkben egyetlen másodperc alatt rengeteg élettani folyamat játszódik le, amelyben jelentős szerepet vállalnak az a különféle anyagok és enzimek. A reishi képes ösztönözni az enzimeken keresztül a szervezetünkben lejátszódó élettani folyamatok minőségét. Ez elsősorban olyan összetevőinek köszönhető, mint a polyszacharidok, triterpének, és a germánium. 

A triterpénekről érdemes tudni, hogy csökkentik a vérnyomást, valamint antiallergikus hatással rendelkeznek. A germánium nyomelem, jótékony hatást gyakorol a nehézfémek és más mérgező anyagok szervezetből való kiválasztására és javítja a sejtszintű oxigénellátást.


Összetevők: Ganoderma lucidum gomba kivonat, (poliszacharid, terpén), hidroxi-proril-metil-cellulóz
Hatóanyag 3db kapszulára vonatkoztatva: 
1200 mg Ganoderma lucidum gomba kivonat (30% poliszacharid, 3 % terpén) 
Adagolás: 2-6 kapszula/nap (A kapszulákat étkezés előtt vegye be!)

Alkalmazási területek:

tumoros megbetegedések
mellrák
allergia
inszomnia (alvászavar)
anti-aging
ízületi gyulladás (rheumatoid arthritis)
magas vérnyomás
májbetegségek

Pecsétviaszgomba: Klinikai útmutató (Martin Powell)

japán neve -  Reishi or Mannetake/ „a halhatalanság gombája”
kínai neve- Ling Zhi/ „ lélekerő gomba”, „lélek gomba”

Az egyik leghíresebb, legszélesebb hatásspektrummal rendelkező gyógygomba, amelyből a legtöbbet (2 milliárd $ ) adnak el Amerika szerte. Gyógyhatását a magas poliszacharid és a többféle triterpén (oxidatív és energia folyamatokban vesznek részt) tartalmának köszönheti. 

Gyógyhatásai
•    gátolja a hisztamin felszabadulását/ lefékezi az allergiás reakciókat
•    májvédő
•    vérnyomáscsökkentő (ACE inhibitor)
•    lassítja a koleszterin szintézist/ a magas koleszterinszintet csökkenti
•    gyulladáscsökkentő
•    vírusellenes/ gátolja a vírus gyors szaporodását
•    antioxidáns
•    tumor ellenes
•    nyugtató 
•    gombaölő
•    immunmoduláló (tumor- és vírusellenes)

Igen érdekes a lipidekben gazdag spórája is, melynek tumorgátló hatását bizonyítja számos in- vitro (testen kívüli) vizsgálat. Egy újabb összehasonlító tanulmány szerint a G.lucidum spóráinak őrleménye és a gomba termőtest kivonatának keverékének immunmoduláns és tumorellenes aktivitása hasonló volt a csupán spórákat tartalmazó őrleményének.

Rákos megbetegedések
A G.lucidum tradicionálisan is használatos a rákgyógyításban, a triterpenek ugyanis magas citotoxikus aktivitást mutattak számos tumor sejtvonalánál, meggátolva a rákos sejtek gyors növekedését, szaporodását és az áttétek kialakulását. Különösen hatékonynak bizonyult a hormon-független prosztata és a mellrák eseteiben (a tumorsejtek DNS-replikációjának gátlása révén). A tüdőrákos esetekben bekövetkezett javulás a G.lucidum poliszacharid kivonatának hatásaival (NK sejt aktiválása és a citokinek növelése) volt magyarázható.

Allergia
Mint immunmodulátor aktivitású gomba, a G.lucidum erős aktivitást mutatott az allergiás reakció-kaszkádok megfékezésében, valamint a gyulladásmediátorok (PGE2) gátlása révén gyulladáscsökkentő hatását is igazolták a vizsgálatok. A kínai vizsgálatok pedig bebizonyították, hogy a G.lucidum növényi kivonata megfékezte a mogyoró-allergiás egereknél a mogyorófogyasztás után hirtelen fellépő anafilaxiás shockot.

Bőrhalványítás
A G.lucidum vizes kivonata igen magas tirozináz gátlást mutatott, így ma már a legtöbb bőrhalványító és pigmentfolt-eltávolító kozmetológiai készítmény összetevői közt megtalálhatjuk.  

Májbetegségek
A májbetegek, de különösen a májfibrozis gyógyításánál a tradicionális távol-keleti gyógyítók körében mindig is nagy népszerűségnek örvendett a G.lucidum gombatörzs kivonata. Szintén régóta használatos a fertőző májgyulladás (B típusú) kezelésében is, mely hatását az a 355 pácienst számláló klinikai vizsgálat igazolta, amelyben a B típusú májgyulladásos betegek 92,4%-nál tapasztaltak pozitív eredményt a májenzimeket vizsgálva. A G.lucidum májvédő hatását a magas triterpén tatalmának köszönheti.

Magasvérnyomás, szív-érrendszer
 A Ganoderma lucidum több ponton is hat a keringési rendszerre. A kettős-vak, randomizált, multicentrikus vizsgálatok bebizonyították, hogy a vérzsír- (LDL, HDL), vérnyomáscsökkentő és az thrombusoldó hatása a G.lucidum poliszacharid és triterpén (szaponin) összetevőivel magyarázhatóak, míg az EKG-n tapasztalható pozitív változások, a szívdobogásérzet és a mellkasi fájdalom csökkenése a magas poliszacharid tartalomnak (Ganopoly) köszönhető. Ganoderma hatóanyagai között megtalálható oxigenizált szterolok gátolják a koleszterin szintézisét, ezáltal a koleszterinszintet csökkentik. Az enyhe vérnyomáscsökkentő (ACE-inhibítor) hatása pedig a Reishi gomba triterpénjének köszönhető. 

Álmatlanság/ szorongás
Nem hiába nevezték el „lélek gombának”, hisz a triterpének idegrendszerre kifejtett nyugtató hatása vitathatatlan, amelyben pedig nem szerénykedik a Ganoderma lucidum. Christopher Hobbs vizsgálatai szerint ajánlható álmatlanság ellen, míg Mizuno minden egyéb mentális eltérésnél javasolja, mint stabilizációs, regeneráló tényezőt. Sőt, gátolja az egyes idegrendszeri sejtsérüléseket (pl. gátolja a dopaminerg neuronok degenerációját, szétesését) - így véd a 
Parkinson kór kialakulása ellen is.

Reumás ízületi gyulladás (RA)
Egy in-vitro vizsgálat igazolta az immunmoduláló és gyulladáscsökkenő potenciállal rendelkező G.lucidum hatékonyságát az immuneredetű reumás ízületi gyulladásban. A gombakivonat hatékonyan gátolta a gyulladt porc szinoviális folyadékának felgyülemlését és a porc destrukcióját.

Anti-aging
Elfogadott tény, hogy a Ganoderma lucidum kivonata javítja az Alzheimeres betegek állapotát (gátolja a β-amyloid szinapszis toxicitását), valamint széles kardioprotektív, neuroprotektív hatásán kívüli a vércukor-és koleszterinszint szabályozó funkciója révén hozzájárul a szervezet egészséges egyensúlyi állapotához és a hosszú életévek megéléshez.


KLINIKAI ÖSSZESÍTŐ

Terápiás jelentősége:
Allergia, májvédelem, tumorellenes (mell- és prosztatarák), magasvérnyomás, szorongás, álmatlanság. Mindkét gombafajtára: Cordyceps sinenis, Ganoderma lucidum jellemző a tüdő- és májbetegségeknél tapasztalható gyógyító hatás.

Fő hatóanyagai: triterpének és poliszacharidok

Adagolása: 
Rákos elfajulások esetében 25-300g/ nap gombatörzs őrlemény vizes főzete. A kivonatok koncentrációs aránya igen változó (12-től 18:1-ig), de általában elfogadható a 15:1-es arány, amely megegyezik a 2-20g/nap kivonattal. A legtöbb szakember 3-6g/nap mennyiséget javasol, vagy szükség estén csak kisebb dózist ajánl 1-3g / nap.
A két hatóanyag (triterpének és a poliszacharidok) legnagyobb koncentrációban a gombatest kivonatában található meg, amelyet főzet (tea) formában érdemes elfogyasztania a betegeknek.  Igaz, hogy a poliszacharidok vízoldékonyak, így hatásuk jól érvényesül tea formájában, míg a triterpének sokkal jobban oldódnak az alkoholban, ezért a kereskedelemben alacsony alkohol tartalmú formában is forgalomba került a G. lucidum' kivona.

Figyelmeztetés: Óvatosan adagolható együtt vérnyomáscsökkentőkkel és nyugtató-szedatív hatású készítményekkel. Különösen óvatosan kell eljárni, ha a páciens véralvadásgátlókat szed! Ne használja a készítményeket terhesség és szoptatás ideje alatt. Használat előtt kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét, valamint a következő esetekben: ha teherbeesést segítő készítményt szed, gyógyszert szed vagy orvosi kezelés alatt áll. Hosszú ideig tartó használatra nem javallott. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet (és az egészséges életmódot)! Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!

A Reishi - Ganoderma lucidum (pecsétviaszgomba) támogatja az immunrendszer működését.

Összetevők: Ganoderma lucidum gomba kivonat, (poliszacharid, terpén), hidroxi-proril-metil-cellulóz

OÉTI:9811/2011

Kiszerelés: 60 db kapszula / doboz

Összetevők:
Ganoderma lucidum gomba kivonat, (poliszacharid, terpén), hidroxi-proril-metil-cellulóz

Hatóanyag 3db kapszulára vonatkoztatva: 

1200 mg Ganoderma lucidum gomba kivonat (30% poliszacharid, 3 % terpén) 

Adagolás: 2-6 kapszula/nap (A kapszulákat étkezés előtt vegye be!)

Csomagolási egység: A műanyag tégely 60db kapszulát tartalmaz

Figyelmeztetés: Ne használja a készítményeket terhesség és szoptatás ideje alatt. Használat előtt kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét, valamint a következő esetekben: ha teherbeesést segítő készítményt szed, gyógyszert szed vagy orvosi kezelés alatt áll. Hosszú ideig tartó használatra nem javallott. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet (és az egészséges életmódot)! Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!
Származási hely: Anglia

Lovie 2016-07-09 02:33:12
Értékelés:
A piece of ertduiion unlike any other! http://ufmpygic.com [url=http://txpvphmftpl.com]txpvphmftpl[/url] [link=http://shzgqkvwhhk.com]shzgqkvwhhk[/link]
Liberty 2016-07-06 12:17:12
Értékelés:
You've really imrepssed me with that answer! http://krjtknnvncu.com [url=http://obcphg.com]obcphg[/url] [link=http://ccpzbjuqgyf.com]ccpzbjuqgyf[/link]
Mahaley 2016-07-05 01:27:35
Értékelés:
I'm impressed by your writing. Are you a professional or just very kngeledowable?
uppilxuqqd 2012-05-22 23:53:15
Értékelés:
BsKAEH , [url=http://ldypypdmptzs.com/]ldypypdmptzs[/url], [link=http://gheksjalmube.com/]gheksjalmube[/link], http://gtxvjqxcbtcc.com/
Joyce 2012-05-22 04:55:16
Értékelés:
paul tha thelame na doume kai tis dikes sou foto, se esyarixtoyme ki esena para poly, nomizv oti h douleia soy einai to idio aksiologi opos toy gianni, to site soy exei katapliktikes fotozoi
govidttufjw 2012-05-21 04:40:59
Értékelés:
hlXU12 , [url=http://cpxlvkdoelwf.com/]cpxlvkdoelwf[/url], [link=http://pkazkktkuozg.com/]pkazkktkuozg[/link], http://hrzzgrxpfhdn.com/
Alex 2012-05-20 03:37:16
Értékelés:
As others have said it, Cre C Max Shampoo does not work ovhreignt! I have always had long thick hair and never had problems with hair loss until a few months ago my hair started falling out in chunks, fell out so much that now I can see my scalp without parting my hair and small bald spots. After about 4 weeks of using cre c max I notice my hair stopped falling completely! It also left my hair feeling thick and looking healthy. I followed the directions on the bottle and used cre c max everyday. I am now on my second bottle and still no hair fall. I even stop using the product for a week and I still had no hair fall. I can now see baby hairs growing out. When it comes to hair you must give it time for the hair falling to stop and especially for the hair to re-grow (also know that it's normal to have 100 hairs fall out daily, this I learned from my doctor). I love cre c max shampoo and will continue to use it.
hamoudi 2012-05-19 15:53:33
Értékelés:
I think you have to do something speacil and work with your people to earn their respect. I've done that in the past and I like the people I work with to earn my respect too.VA:F [1.9.6_1107]please wait...VA:F [1.9.6_1107](from 0 votes)

Értékeld termékünket:


Név:


E-mail:


Vélemény:


Írd be a képen látható szót:


Küldés
Kosárba tesz
mennyiség
hozzáadva
Ajánljuk még