kép

Maitake - Grifola frondosa

Ezt a terméket még nem értékelte senki. Légy te az első!

Ár: 6 990 Ft

Share

A Maitake japán szó, ami “táncoló gombát” jelent. Ez arra mutat, hogy aki ilyen gombát talál, az örömében táncra perdül. A Maitake Grifola frondosa hatóanyaga jótékony hatással van a szervezet vércukorszintjére. Vizsgálatok bizonyítják a Maitake rákmegelőző (gátolja a rákos sejtek növekedését), valamint immunerősítő szerepét, és azt is érdemes tudni, hogy a maitake részt vesz az oszteoporózis-betegség kialakulásának csökkentésében. Kutatások irányulnak továbbá arra, hogy milyen mértékben befolyásolja a gyógygomba hatóanyaga a magas vérnyomást és a szervezet koleszterinszintjét.

A szervezet ellenálló képességének (immunrendszer) megtartására alkalmazzák általában. A hosszantartó kutatások igazolták, hogy a maitake olyan egyedi és különleges molekuláris összetétellel rendelkezik, ami csak erre a gombatípusra jellemző. Összetételének köszönhetően igen hatásos tumor-ellenes hatású, mivel jelentős mértékben serkentik az immunsejteket. Hatóanyaga révén jelentősen csökkenthető a kemo- és sugárterápia szervezetre gyakorolt mellékhatása. A maitake béta-glükán tartalma nagy mértékben támogatja a szervezet immunrendszerét.

Igen gazdag ásványi anyagokban (kalcium, kálium, magnézium), valamint B2-vitaminban, D-vitaminban. A gomba aminosavakat és rostokat is tartalmaz. 
A maitake hatóanyagai egyes kutatások szerint hozzájárulhatnak különféle ráktípusok - emlőrák, prosztatarák – sikeres kezelésében. Hatóanyagai jótékony hatásúak a cukorbetegek számára.

Összetevők: Maitake /Grifola frondosa /Óriás bokrostapló gombapor, Grifola frondosa kivonatot, Maiitake MD-frakció, hidroxi-proril-metil-cellulóz
Hatóanyagok: 6 kapszulára vonatkoztatva:
2400 mg Maitake /Grifola frondosa /Óriás bokrostapló gombapor
600 mg Grifola frondosa kivonatot
120 mg Maiitake MD-frakció 
Adagolás: 2-6 kapszula/nap (A kapszulákat étkezés előtt vegye be!)

Alkalmazási területek:

immunrendszer erősítő
rákmegelőző
tüdőrák esetén
koleszterinszint csökkentő
magasvérnyomás csökkentő
cukorbetegség ellen


Figyelmeztetés: Ne használja a készítményeket terhesség és szoptatás ideje alatt. Használat előtt kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét, valamint a következő esetekben: ha teherbeesést segítő készítményt szed, gyógyszert szed vagy orvosi kezelés alatt áll. Hosszú ideig tartó használatra nem javallott. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet (és az egészséges életmódot)! Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!

Grifola frondosa Óriás bokrostapló/ Bokrosgomba (klinikai útmutató: Martin Powell)

japán neve – Maitake/ „táncoló gomba”
kínai neve - Hui Shu Hua
angol neve - Hen of the Woods (az erdők tyúkja)

A népszerű ínyenc bokrosgomba nagy tekintélynek örvend a gyógyászatban, különösen a rák elleni küzdelemben. Mint a legtöbb tumorellenes gombánál (pl. Lentinus edodes, Trametes versicolor), a bokrosgomba fő hatóanyagai között is megtalálható azok a poliszacharid és proteoglikán frakciók (D- és MD-4-frakció), melyek aktiválva az immunrendszer rákellenes immunsejtjeit (NK sejtek) megakadályozták a rákos sejtek gyors szaporodását. 
A bokrosgomba ritka, de hazákban is fellelhető, ehető gomba júniustól októberig a tölgy és gesztenyefák tövében telepszenek meg. 

A legtöbb klinikai kutatást Japánban végezték el vele, ahol az egyik kutatócsoport kezdetben a D-frakciót együtt használta a spóratermelő gombatest őrleményével, majd áttértek a bioaktívabb MD-frakcióra, majd ismét kiegészítették azt a gombatest porával.  

Rákos megbetegedések
Nanba H 1997-es beszámolójában közzétette, hogy kemoterápiás szerek mellett adagolt a G. frondosa termőtest őrleménye számos előrehaladott állapotban (III-IV. stádiumban) lévő rákbetegnél 12-28% -kal megnövelte a kemoterápia hatásfokát. A dolgozat további pozitív eredményről is beszámolt a G. frondosa kivonatának (D-frakció) és a Mitomycin C kemoterápiás szer kombinált adagolása mellett, amelyet állati tumoroknál figyeltek meg. A japán vizsgálat ez által igazolta a bokrosgomba tumorgátló hatását.  

További vizsgálatok megerősítették, hogy az alkalmazott kombinációs terápia enyhítette a kemoterápia mellékhatásait, beleértve az étvágytalanságot, a hányást, hányingert, a hajhullást és a leukopeniát. Hasonlóan, mint amikor a G. frondosa  D-frakcióját a C-vitaminnal együtt adagolták.

Egy későbbi írásában Nanba H és munkatársai lenyűgöző eredményeket észleltek az MD-frakció és a G. frondosa termőtest porának alkalmazása során, miszerint az emlődaganatban szenvedők 68%-ánál, a tüdőrákosok 63 %-ánál és a májdaganatosok 58%-ánál következett be lényeges állapotjavulás: csökkentek a kemoterápia mellékhatásai és javultak a laboreredményeik (IL-2 és a CD4+ növekedett).

Cukorbetegség 
Különböző cukorbetegséget modellező állatkísérleteknél kimutatták a G. frondosa előnyeit, azonban csak igen nagy dózisban (1g/nap) alkalmazva volt hatásos az egerek genetikus cukorbetegségénél alfa-glükán (150-450mg / kg) együttadás esetében.
Klinikai vizsgálatok során megfigyelték a G. frondosa poliszacharid kivonatának (a dózis nem egyértelmű) vércukorszintre gyakorolt hatását, majd megállapították, hogy 4 páciens esetében 30% -al csökkentette a vércukorszintet. Ezek után a kivonatot kiegészítették a G. frondosa béta-glükánjával (150mg/nap), itt már 20 fő II-es típusú cukorbeteg vércukorszintjénél tapasztaltak látványos javulást.

Az utóbbi években egyre világosabbá vált, hogy az egyes gyógyhatású gombák rákellenes hatásuk nem csak az immunrendszer modulálásával érik el, hanem az inzulin érzékenység növelésével is hozzájárulnak a kedvező eredményekhez. Természetesen azoknál is, akik nem cukorbetegek. Ugyanis az inzulin érzékenység csökkenése elősegíti számos ráktípus kialakulását és a már megbetegedetteknél csökkentheti a túlélési esélyeket (pl. emlő, máj, prosztata, hasnyálmirigy, vastagbélrák).

Koleszterin szint
A G. frondosa-val kiegészített állattakarmány 5-20%-al csökkentette az állatok koleszterin szintjét, míg ezt az eredményt más gombafélék hozzáadása esetén nem tapasztalták.

Magas vérnyomás
Számos állatkísérlet igazolja, hogy a G. frondosa tartalmú takarmány (ált. 5% tartalom) gyors, de nem tartós vérnyomáscsökkenéshez vezet.
Kiegészítési javaslat:

Csontritkulás
A Grifola frondosa, valószínűleg az ergosterin és a proteoglikán tartalmának köszönhetően hozzájárul a csontritkulás (osteoporosis) megelőzéséhez.

KLINIKAI ÖSSZESÍTŐ

Terápiás jelentősége:
Tumor gátlás, (immunrendszer erősítése, vércukorszint, vérnyomás és koleszterinszint csökkentés, osteoporosis megelőzés.

Fő hatóanyagai:
-    poliszacharidok
-    proteoglikán frakciók (D- és MD-4-frakció)

A Grifola frondosa (bokrosgomba) támogatja az immunrendszer működését.

Összetevők: Maitake /Grifola frondosa /Óriás bokrostapló gombapor, Grifola frondosa kivonatot, Maiitake MD-frakció, hidroxi-proril-metil-cellulóz

OÉTI:9810/2011

Kiszerelés: 60db kapszula/doboz

Összetevők:

Maitake /Grifola frondosa /Óriás bokrostapló gombapor, Grifola frondosa kivonatot, Maiitake MD-frakció, hidroxi-proril-metil-cellulóz

Hatóanyagok: 6 kapszulára vonatkoztatva:

2400 mg Maitake /Grifola frondosa /Óriás bokrostapló gombapor
600 mg Grifola frondosa kivonatot
120 mg Maiitake MD-frakció 

Adagolás:2-6 kapszula/nap (A kapszulákat étkezés előtt vegye be!)

Csomagolási egység: A műanyag tégely 60db kapszulát tartalmaz

Figyelmeztetés: Ne használja a készítményeket terhesség és szoptatás ideje alatt. Használat előtt kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét, valamint a következő esetekben: ha teherbeesést segítő készítményt szed, gyógyszert szed vagy orvosi kezelés alatt áll. Hosszú ideig tartó használatra nem javallott. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet (és az egészséges életmódot)! Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!

Származási hely: Anglia

Millie 2016-07-09 02:32:58
Értékelés:
Damn, I wish I could think of sohtnmieg smart like that! http://yvuswaqpqe.com [url=http://fajmfyb.com]fajmfyb[/url] [link=http://avwucvjr.com]avwucvjr[/link]
Marv 2016-07-06 12:16:57
Értékelés:
My hat is off to your astute command over this toba-cprivo! http://ewrrifxrskh.com [url=http://krhrwn.com]krhrwn[/url] [link=http://vvkfzpcrljt.com]vvkfzpcrljt[/link]
Kaylana 2016-07-05 00:55:20
Értékelés:
This is just the perecft answer for all forum members
Shidhart 2014-10-10 01:22:15
Értékelés:
I live in central Illinois. Hen of the Woods mmusroohs will be coming up in the next week or so.September is there time here thru October. The best for Hen of the Woods is deep fried !! We slice them & dry them on screens & put in basement or on our porch inside. Then put in jars or zip lock bags & date them when I do that.Now for Oysters there are here right now, we just had lots of rain, plus in lawns everywhere is Parasols.
Davinder 2012-05-22 06:02:50
Értékelés:
Wow, that is so exciting. Congratulations to you, and fataistnc for us. Since I have absolutely loved everything that O&S has created, I can't wait to see the complimenting fabrics. Patiently (not really) waiting to see the collection.
uqnhrzhces 2012-05-21 22:10:41
Értékelés:
kasc6b , [url=http://gslbifoucvzk.com/]gslbifoucvzk[/url], [link=http://edbmykloridf.com/]edbmykloridf[/link], http://agcwydjhackk.com/
tieczio 2012-05-21 03:28:15
Értékelés:
XVRPJU , [url=http://wezfcxpopems.com/]wezfcxpopems[/url], [link=http://rnwpludmisgy.com/]rnwpludmisgy[/link], http://hlecahuribtm.com/
Beba 2012-05-19 14:01:24
Értékelés:
thanks for the answer to my qestuion. although i do love much of the quilting cotton available, sometimes both my kiddos and i want something a little closer to knit (without compromising on all the cuteness) to make your patterns in . sounds perfect! can't wait until it's available and also for the upcoming patterns!!
Josie 2012-05-19 09:06:25
Értékelés:
I love Jennifer's books! My local Bernina store, Dave's Bernina, UT, is hosting a block of the month club from Sylvia's Bridal Sampler so I jeoind and we're reading the books and sewing blocks for a quilt for a year! So excited. I've read Apprentice, Round Robin, Cross-Country, Master-Quilter, Runaway Quilt, Sugar-Camp quilt (which I believe you need to read Runaway and Sugar Camp back-to back), Legacy, and Christmas Quilt. I love them all and can't wait to read more! It's so nice to read well-written, engaging novels about topics that are near and dear to my heart (one of my hobbies and passions), and the stories of lives of women. I love Debbie's mama-bear story from Cross-Country . And I was outraged along with Sylvia when someone cut up her mother's quilt to make a vest! I want to make some of the block on the Christmas quilt!

Értékeld termékünket:


Név:


E-mail:


Vélemény:


Írd be a képen látható szót:


Küldés
Kosárba tesz
mennyiség
hozzáadva