kép

Lion’s Mane - Hericium erinaceus

Ezt a terméket még nem értékelte senki. Légy te az első!

Ár: 5 990 Ft

Share

A Hericium erinaceus főbb hatóanyagai a poliszacharidok (béta-glukánok), esszenciális aminosavak, de számos nyomelemet, valamint B-1, B2-vitamint is tartalmaz.
A Hericium erinaceus jótékony hatással van az Alzheimer-kór, a Sclerosis Multiplex, a Neuropathia, a gastritis, a demencia esetén, de sikeresen kezeltek már Chron-betegeket, valamint gyulladásos bélbetegségekben szenvedőket is a gomba kivonatával. Antioxidáns hatású, és erősíti a szervezet természetes védekező mechanizmusát. Hatóanyagainak köszönhetően csökkenti a szervezetben a vércukorszintet és a vérzsírszintet is.

A Hericium erinaceus hatóanyagai között megtalálhatók a poliszaccharidok, a fehérjék, a terpenoidok és a lektinek. Speciálisan csak ebben a gombában előforduló molekulák a következők: hericenon, erinacol, erinacin. Az Oroszlánsörény poliszaccharidjai tartalmaznak galaktózt és ramnózt. 

A gombában található - D-arabinitol, threitol, palmitinsav - vegyületek kiváló antioxidások, amelyek csökkentik a szervezetben a káros szabad gyökök számát. A gomba összetevői szabályozzák a szervezet vérzsírszintjét és jótékony hatással vannak a vércukorszintre, a gyomorfekélyre, refluxra és a nyálkahártya gyulladásos folyamataira is. Gyomorbántalmak és bélpanaszok esetén kiváló hatásúnak bizonyult.
Egyes kutatások szerint hatásos lehet akár gyomorrák esetén is.

Összetevők: Hericium erinaceus gombaszövedék-biotömeg formában, hidroxi-proril-metil-cellulóz

Hatóanyag 6db kapszulára vonatkoztatva: 
3000 mg Hericium erinaceus gombaszövedék-biotömeg formában

Adagolás: 2-6 kapszula/nap (A kapszulákat étkezés előtt vegye be!)

Csomagolási egység: A műanyag tégely 60db kapszulát tartalmaz

Alkalmazási területek:

demencia (szellemi hanyatlás)
Alzheimer-kór
Sclerosis Multiplex
idegkárosodás
neuropathia
gyomorhurut (gastritis)
idegrendszer erősítő

Figyelmeztetés: Ne használja a készítményeket terhesség és szoptatás ideje alatt. Használat előtt kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét, valamint a következő esetekben: ha teherbeesést segítő készítményt szed, gyógyszert szed vagy orvosi kezelés alatt áll. Hosszú ideig tartó használatra nem javallott. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet (és az egészséges életmódot)! Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!
Óvatosan adagolandó asztma és egyéb allergiás betegségek esetén! Mivel az Erinacine E potenciális agonistája (támogatója) a Kappa opioid receptoroknak, így a gomba magasabb dózisa hallucinogén tünetekkel járhat együtt.


Származási hely: Anglia


Hericium erinaceus : Majomfej gomba, Kínai süngomba, Oroszlánsörény gomba ( klinikai útmutató: Martin Powell)

Japán név - Yamabushitake
Kínai név - Hou Tou Gu/Majomfej gomba- kínai kultúrában fejedelmi ételnek számít
Angol név - Lion's Mane Mushroom /Oroszlánsörény gomba; Hedgehog Mushroom/Sündisznó gomba

A keleti gyógyászok körében már évszázadok óta megbecsült gyógygomba a kínai süngomba/H.erinaceus, amely hazánkban, mint ízletes, tápláló élelmiszergomba ismert. A legenda szerint, akik rendszeresen fogyasztják az oroszlánsörény gombát, azok acélidegzetűek lesznek és memóriájuk szinte tökéletessé válik. A H.erinaceus idegrendszerre gyakorolt kifejezett hatását annak köszönheti, hogy stimulálni képes a neuronok (idegsejtek) növekedési faktorát, a Neuron Growth Factor-t (NGF).  Az NGF pedig főszerepet játszik az idegsejtek, a központi- és perifériás idegrendszer kialakulásában, egészséges működésében, regenerációjában, ezért is hozható közvetlen összefüggésbe az NGF szint csökkenése a korai Alzheimer kórral és az elbutulással.

A H.erinaceus két cyathane származékáról derült ki, hogy kifejezett NGF stimuláló hatással rendelkezik: a hericenones (a gombatestből izolálva) és az erinacines (gombafonalakból izolálva).  Ezek a molekulák elég kicsik ahhoz, hogy áthaladjanak a vér-agy gáton, és szintén evidens, hogy fokozzák az idegrostok myelinhüvelyének (védőburkának) képződését.

Ámbár a terápiás érdeklődés cél majomfej gomba idegrendszeri/neurológiai funkciókra vetült, addig az NGF szélesebb feladatkörrel is rendelkezik, mégpedig az egész szervezet homeosztázisának, egyensúlyának fenntartása. Az NGF-nek köztudott szerepe van az inzulintermelésben, a vérnyomás szabályozásában és mint potenciális antioxidáns, plazmaszintjének csökkenése összefüggésbe hozható a szív-és érrendszeri betegségek, valamint a metabolikus szindróma (pl. II-es típusú cukorbetegség, elhízás, magas vérzsír és koleszterinszint, stb.) kialakulásával is. 

Bebizonyosodott, hogy az NGF gyorsítja a sebgyógyulást, valamint látványos javulást idéz elő a bőr és a szaruhártya fekélyek esetén. 

Állatkísérletek kimutatták, hogy az NGF jelentősen pozitív hatással van a légúti gyulladásos, de különösen asztmás megbetegedések kimenetelére.

 Az NGF szint befolyással van az immunrendszer állapotára, mivel az agysérülés után hirtelen megnövekedett NGF szintjének köszönhető az immunrendszer fokozott citokin kibocsájtása. Ezzel egy időben az immunrendszer sejtjei érzékennyé válnak az NGF –re, így részévé válik a szervezet immunválaszának. A H.erinaceus immunrendszerre kifejtett pozitív hatása miatt felgyorsul betegségek utáni felépülés.

Elbutulás/ demenecia, depresszió
Kontrollált vizsgálat igazolta a H.erinaceus alkalmazásának pozitív hatását az enyhe elbutulás (demencia) során. Az egyik tanulmány szerint az 5g/nap H.erinaceus gombatest kivonatot (levesben) fogyasztó betegek nagy részénél pozitív változást észleltek a tanult alapműveletek elvégzésekor (étkezés, öltözködés, séta, stb.), majd egy 30 főt vizsgáló klinikai vizsgálatban a kezelt csoportnál jelentős javulást észleltek a kognitív funkciókban, szemben a nem kezelt, kontroll csoporttal. 
A megnövekedett NGF termelés javíthatja az agy funkcióit, lassítja öregedési folyamatát, így gátolja az időskori szenilitás és az Alzheimer kór kialakulását. A népgyógyászatban depresszió csökkentésére is használják.

Sclerosis Multiplex
E súlyos betegségben szenvedő betegeknél a H.erinaceus gombatest kivonata javulást idézett elő, miáltal fokozódott az idegrostok myelinhüvelyének regenerációja. Mindez az NGF megnövekedett szintjével magyarázható, amely hozzájárult az idegvégződések és a myelinhüvely védelméhez, valamint az immunstimuláló hatása révén a gyulladás és az idegrendszer károsító folyamatok megfékezéséhez.

Neuropátia/ Idegbántalom
In vitro és in vivo (testen kívüli és testen belüli) klinikai vizsgálatok is igazolták az NGF szerepét a fájdalomérzet leképzésében. A megnövekedett NGF szint csökkentette a cukorbetegek és a HIV betegek fájdalmas neuropátiáját.  

Idegkárosodás
Patkánykísérletek igazolták, hogy a H.erinaceus kivonatának adagolása során felgyorsult az idegkárosodás regenerációja, és a felépülés annál gyorsabb volt, minél korábban kezdték el adagolni a gombakivonatot.

MRSA (methicillin/oxacillin rezisztens staphylococcus aureus okozta fertőzések, leggyakrabban sebfertőzés, bőr-, lágyrészfertőzés, véráramfertőzés=szepszis, tüdőgyulladás)
Japán klinikai tesztek igazolták, hogy a H.erinaceus adagolása antibakteriális hatással bírt az MRSA-s betegeknél.

Gyomorhurut, gyomorfekély
Kínában már régóta használatos Hericium erinaceus gombafonalainak kivonatának alkalmazása egyes gyomor-bélrendszeri problémáknál, mint pl. krónikus gyomor- és bélhurut, gyomorfekély, gyomor- és nyelőcsőrák. Ez a majomfej gomba cyathane származékának antibakteriális, vagyis a Helicobacter pylori elleni hatásával magyarázható. De a Hericium erinaceus gombakivonattal már sikeresen kezeltek Chron-betegeket is

KLINIKAI ÖSSZESÍTŐ

Terápiás jelentősége: 
Elbutulás, Alzheimer-kór, idegkárosodás regenerációja, és pozitív változások klinikai evidencia nélkül a sclerosis multiplexes betegeknél.
Fő hatóanyagai:
- cyathane származékai: ericenones és az erinacines 

Figyelmeztetés!
Óvatosan adagolandó asztma és egyéb allergiás betegségek esetén! Mivel az Erinacine E potenciális agonistája (támogatója) a Kappa opioid receptoroknak, így a gomba magasabb dózisa hallucinogén tünetekkel járhat együtt.

Lion’s Mane - Hericium erinaceus (cseppkőgomba)


Összetevők: Hericium erinaceus gombaszövedék-biotömeg formában, hidroxi-proril-metil-cellulóz

OÉTI:9809/2011

Kiszerelés: 60db kapszula/doboz

Összetevők: Hericium erinaceus gombaszövedék-biotömeg formában, hidroxi-proril-metil-cellulóz

Hatóanyag 6db kapszulára vonatkoztatva: 
3000 mg Hericium erinaceus gombaszövedék-biotömeg formában

Adagolás: 2-6 kapszula/nap (A kapszulákat étkezés előtt vegye be!)

Csomagolási egység: A műanyag tégely 60db kapszulát tartalmaz

Figyelmeztetés: Ne használja a készítményeket terhesség és szoptatás ideje alatt. Használat előtt kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét, valamint a következő esetekben: ha teherbeesést segítő készítményt szed, gyógyszert szed vagy orvosi kezelés alatt áll. Hosszú ideig tartó használatra nem javallott. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet (és az egészséges életmódot)! Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!
Származási hely: Anglia

Maralynn 2016-07-09 02:33:06
Értékelés:
I will be putting this danizzlg insight to good use in no time. http://xlynqco.com [url=http://onpaliuicu.com]onpaliuicu[/url] [link=http://usrgas.com]usrgas[/link]
Marlien 2016-07-06 12:17:07
Értékelés:
What a plrasuee to meet someone who thinks so clearly http://gracffmy.com [url=http://kmozukeqavc.com]kmozukeqavc[/url] [link=http://xhrxgoqyxyv.com]xhrxgoqyxyv[/link]
Jacki 2016-07-05 01:18:09
Értékelés:
Always a good job right here. Keep rolling on thhrguo.
Loto 2012-05-22 09:36:15
Értékelés:
undefined Zonda Attila hozze1szf3le1sa:2011. augusztus 9. kedd 09:31 (Szerkeszt)Dear Marylada!Very much inertests what you wrote. I chew my fingernail off. You want good one as me certainly, only this machine translation imperfect.Please, write more! Thanks you.God bless you!Zonda AttilaMagyarul:Kedves Marylada!Nagyon e9rdekel amit edrte1l. Re1gom le a kf6rmf6met. Te biztosan jf3t akarsz nekem, de a ge9pi fordedte1s tf6ke9letlen. Ke9rlek, edrje1l me9g! Kf6szf6nf6m.Isten e1ldjon!Zonda Attila
phrxgrqpf 2012-05-21 22:57:03
Értékelés:
l3ec56 , [url=http://scbwvpdxxeor.com/]scbwvpdxxeor[/url], [link=http://dnqzxwqtrwew.com/]dnqzxwqtrwew[/link], http://dxdmjtpdkbno.com/
fntwixuzr 2012-05-21 03:25:08
Értékelés:
Rt3pwB , [url=http://rgycfwoybwnm.com/]rgycfwoybwnm[/url], [link=http://jsopbyimkeef.com/]jsopbyimkeef[/link], http://enwtahwdpuxe.com/
Pawel 2012-05-19 12:35:13
Értékelés:
Awesome you sohuld think of something like that
Tohirin 2012-05-19 07:56:05
Értékelés:
I'd love to try the tinted meiiturszor, the voluminizing mascara and the eyeliner.... :)I'm a subscriber of Happy Hearts and I'd love to enter Lavera giveaway I subscribed to Lavera's Newsletter.I liked Your Happy Hearts and Lavera on FB an commented on Happy Hearts page for addtl points.FB NAME : Vrinda Kumarsubscription by email id : vrindak2[at]gmail[dot]com

Értékeld termékünket:


Név:


E-mail:


Vélemény:


Írd be a képen látható szót:


Küldés
Kosárba tesz
mennyiség
hozzáadva