kép

Cordyceps sinensis

Ezt a terméket még nem értékelte senki. Légy te az első!

Ár: 6 490 Ft

Share

A Cordyceps sinensis a hernyók alakjára emlékeztető gomba, a neve is innen származik. A Cordyceps sinensis erősíti az immunrendszert és vitalizál, ugyanis a sejtekben lévő mitokondriumokban – ahol az energiatermelés zajlik – növeli az energiaszintet. Kutatási eredmények bizonyítják, hogy a gombakivonat hatóanyaga pozitív hatással van az asztma és más légzőszervi megbetegedések kezelésében, valamint a diabétesz kiegészítő terápiájában, de segít erectilis disfunkció (merevedési zavar) esetén is. Szintén Japánban kutatják a gomba máj- és vesevédő szerepét.


A gomba növeli a szervezet teljesítőképességét. Jótékony hatása van a magas vérnyomásra, a magas vérzsírszintre, valamint stresszes állapotra. 

Krónikusan legyengült, kimerült személyeknél is bizonyítottan hatásos. A Cordyseps sinensis erősíti a fitoösztrogének hatását. Továbbá javítja a szervezet oxigén felhasználását, erősíti az immunrendszert, karban tartja a szívet és az érrendszert, valamint jó antioxidáns hatású, így hatékonyan veszi fel a harcot a szervezetben keletkező káros szabad gyökökkel.

Alkalmazási területek:

energiaszint fokozó (serkenti az immunrendszert)
asztma
diabétesz (cukorbetegség)
meddőség
erectilis disfunkció (merevedési zavar)
alacsony libidó ellen
anti-aging (öregedés ellen)
májvédő funkció
vesevédő funkció
légzőszervi megbetegedésekre (javítja a légzésfunkciókat)
baktérium és vírusölő hatású
vérhígító hatású 


Ellenjavallt:

A tudomány jelenlegi állásfoglalása szerint a Cordyceps gomba vérhígító hatású.
Vérhígító hatása miatt azoknak nem ajánlott, akik vérhígító készítményeket szednek.

Figyelmeztetés:
Hormonfüggő tumoroknál (prosztata, mell) a gombakivonat megemeli az ösztrogén és a tesztoszteron szintet. C. sinensis hipoglikémiás (vércukorszint csökkentő) tulajdonságai miatt ajánlott a gyakori vércukorszint ellenőrzés az inzulinos betegeknél. Ne használja a készítményeket terhesség és szoptatás ideje alatt. Használat előtt kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét, valamint a következő esetekben: ha teherbeesést segítő készítményt szed, gyógyszert szed vagy orvosi kezelés alatt áll. Hosszú ideig tartó használatra nem javallott. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet (és az egészséges életmódot)! Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!
Származási hely: Anglia


Cordyceps sinensis Kínai hernyógomba; „Himalája Viagrája” (klinikai útmutató: Martin Powell)

japán neve - Tochukas
kínai neve- Dong Chong Xia Cao/”nyáron növény télen féreg”
angol neve - Caterpillar fungus/ hernyó gomba

A több mint 700 fajta Cordyceps gombák közül ez az egyetlen gyógyhatású egyed, amely ősidők óta Ázsia legértékesebb kincsei közé sorolnak, hisz köztudott szexuális érdeklődést fokozó, változókori panaszokat csökkentő és fizikai teljesítőképességet növelő hatása. 

A C.sinensis Tibet 3000 m feletti fennsíkjain honos élősködő gomba. Spórái egy bizonyos földalatti rovarlárvában telepszenek meg, azzal szimbiózisban élve, tápanyagát hasznosítva növekszik, majd a kifejlett gombatest bizarr lárvaalakja előbukkan a föld felszínére. Bár a hagyományosan betakarított Cordyceps sinensis még mindig elérhető, a gyógygomba túlnyomó többségét már gabonatáptalajon (szubsztrátokon) termesztik, így biztosítható a jobb minőségű és megfelelő mennyiségű gomba, amelyet már kifizethető áron tudnak értékesíteni. 

A Cordyceps fajokra jellemző poliszacharidok és lipidek mellett számos nukleozid analóg is megtalálható. Mégpedig a cordycepin és a 3-deoxyadenosine-nak köszönhető, hogy C.sinesis oxigén hiányában is képes befolyásolni számos biokémiai folyamatot, mint például az RNS/DNS szintézisét. A Cordyceps RNS képződést megszakító képességének vizsgálata vezetette a gyógyszergyárakat a nukleozid analógok, úgynevezett reverz transzkriptáz inhibitorok kifejlesztésére, amelyek igen hatékony megoldásnak bizonyulnak még napjainkban is a súlyos vírusos (pl. AIDS) betegségek és a rák leküzdésében is. Ezek a nukleozidok ugyanis kompetitív versengésbe kezdenek a vírussal a fertőzött sejtekben, majd megnyerve a versenyt bekötődnek és megzavarják a fertőzött sejt osztódását, így megakadályozzák a kóros sejtek szaporodását és terjedését. 
A Cordyceps adenozin és az adenozin-monofoszfát tartalma miatt pedig fontos szerepet játszik a sejtek energiatermelő folyamataiban, a kimerültség csökkentésében, a fizikai aktivitás fokozására.

Anti-aging és anti-stressz 
C. sinensis (Cordyceps Cs-4 törzs) hagyományos étrend kiegészítőként használható az időseknél és a krónikus betegek rehabilitációjánál, hisz különösen jótékonyan hat az egészséges idős populáció oxigénfelvételére, az aerob kapacitásukra, és fokozza az ellenállásukat a fáradtsággal szemben. Több kísérletben nyert megerősítést az a megfigyelés, hogy a Cordyceps kiegyensúlyozza a lelki állapotot, csökkenti a stressz indukálta feszültséget, és depresszió esetén is hatásosnak bizonyult. Időseknél javította a koncentráció, a tanulási és az emlékezési képességét is. Így jogosan tekinthető a Cordyceps sinensis anti-stressz és anti-aging (öregedés ellenes) gombának is. 
Vizsgálati bizonyítékok alapján a C. sinensis poliszacharid kivonata is képes javítani az agyműködést, valamint az antioxidáns enzimeivel (szuperoxid dizmutáz, glutation peroxidáz és kataláz) részt vesz a szabad gyökök okozta káros oxidatív, így az öregedési folyamatok gátlásában és pozitív hatást fejt ki a szív-és érrendszeri funkciókra.  
A C. sinensis az 1990-es évek elején került a kínai sportolók fókuszába, mivel rendszeres fogyasztásuk látványosan megnövelte sport-teljesítményüket. A távolsági futók 71%-nál észlelt jelentős javulásról számolt be egy 1996-os tanulmány, amelyben a résztvevők a C. sinensis és egy közeli rokon fajának, a C. militaris kivonatát használták. A C. sinensis adagolással végzett tanulmányok az ülő embereknél is jelentős növekedést mutattak az energia-termelés és oxigén kapacitás tekintetében.

Férfi- és női hormonok, libidó
Állatokon végzett kísérletek bebizonyították, hogy a C. sinensis és rokon fajok biomasszája egyértelműen fokozta a férfi nemi hormonok termelődését, a spermiumok mennyiségét és azok mozgékonyságát is.  Míg Ázsiában a merevedési zavarok megoldásaként vált igazán népszerűvé a Cordyceps sinensis. Talán e régi kínai andekdótákból ismerthatása miatt születhetett egy újabb elnevezése a C.sinensis gombának, mint a „Himalája Viagrája”. 
A C.sinensist egyre gyakrabban használják meddőségi klinikákon, mivel számos bizonyíték igazolta az ösztrogén termelődés fokozó hatását, amely előnyös hatással van a női termékenységre. Ezt a pozitív ösztrogénhatást használják ki a változó kor utáni gyors csontritkulás megakadályozásánál is. 

Cukorbetegség
•    beindítja az inzulin felszabadulását
•    növeli a máj glukóz lebontását
•    fokozza a sejtek inzulinérzékenységét
Az egyik randomizált vizsgálatból kiderült, hogy a páciensek 95% -át kezelték C.sinensis (3g/nap) biomasszájával, miután 54%-uknál javult a vércukorszint. Az emelt dózisban (4.5g/nap) adagolt C.sinensis biomassza az alkohol miatt kialakult 2-es típusú cukorbetegeknél nem csak a vércukorszintet rendezte, hanem csökkentette az alkohol utáni vágyat is.

Májvédelem
Állatkísérletek bizonyítják, hogy a C.sinensis megfékezi a máj fibrotikus elfajulását és segít helyreállítani a normál májfunkciókat.  Egy klinikai vizsgálat során megfigyelték, hogy az alkoholos-zsírmáj esetében a páciensek májenzim értékei 63-70%-val javultak 90 nap C.sinensis 3g/nap biomassza adagolása során.

Vesevédelem
A C.sinensis-ről köztudottan elfogadott vesetámogató hatása a krónikus veseelégtelenség és a gentamycin antibiotikum mellékhatásaként jelentkező vesekárosodás esetében is.

Léguti betegségek 
A Kínai hernyógomba tradicionálisan használatos asztmás esetekben és a krónikus tüdőbetegségekben (COPD2) is. 

Anti-virális/Vírusellenes
Mint azt már korábban taglaltuk, a cordyceps fajokban lévő nukleozid analógok képesek meggátolni a vírusszaporodást. Ezzel párhuzamosan a poliszacharid tartalmuknak köszönhetően fokozzák az immunválaszt a virális fertőzésekben. A cordyceps fajok által kiváltott fokozott immunválasz és a vírus szaporodásának gátlása révén a leghatékonyabb gombafajnak bizonyulnak a krónikus vírusfertőzésekben.

Rákos megbetegedések
Ígéretes hatással rendelkezik a rák elleni küzdelemben is a C.sinensis, hisz egyik legjelentősebb hatóanyaga, a nukleozid módosulata, a cordycepin fokozza a ráksejtek pusztulását és támogatja a szervezet védekező képességét a rák ellen. 

KLINIKAI ÖSSZESÍTŐ

Terápiás jelentősége:
Fogamzó képesség és szexuális funkciók serkentése, energiaháztartás szabályozása, tüdő-, vese-, májfunkciók támogatása.

Fő hatóanyagai:
-    nukleozid analógok (pl. cordycepin; 3-deoxyadenosine)
-    poliszacharidok
-    adenozin és az adenozin-monofoszfát
Condryceps fajok egyedülálló tulajdonságai elsősorban a nukleozid-származékainak köszönhető, amely számos rákos megbetegedés esetén bizonyult hasznosnak.

Figyelmeztetés!
Hormonfüggő tumoroknál (prosztata, mell) a gombakivonat megemeli az ösztrogén és a tesztoszteron szintet. C. sinensis hipoglikémiás (vércukorszint csökkentő) tulajdonságai miatt ajánlott a gyakori vércukorszint ellenőrzés az inzulinos betegeknél.

A Cordyceps sinensis (kínai hernyógomba) hozzájárul a szervezet energiaszintjének növeléséhez és az immunrendszer erősítéséhez.

Összetevők: Cordyceps sinensis, kínai hernyógomba, gombaszövedék-biotömeg formában, hidroxi-proril-metil-cellulóz

OÉTI:9807/2011

Kiszerelés: 60db kapszula/doboz

 

Összetevők:
Cordyceps sinensis, kínai hernyógomba, gombaszövedék-biotömeg formában, hidroxi-proril-metil-cellulóz

Hatóanyag 6 db kapszulára vonatkoztatva: 

3300 mg Cordyceps sinensis, kínai hernyógomba, gombaszövedék-biotömeg formában

Adagolás: 2-6 kapszula/nap (A kapszulákat étkezés előtt vegye be!)

Csomagolási egység: A műanyag tégely 60db kapszulát tartalmaz

Figyelmeztetés: Ne használja a készítményeket terhesség és szoptatás ideje alatt. Használat előtt kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét, valamint a következő esetekben: ha teherbeesést segítő készítményt szed, gyógyszert szed vagy orvosi kezelés alatt áll. Hosszú ideig tartó használatra nem javallott. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet (és az egészséges életmódot)! Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!
Származási hely: Anglia

Kaitlyn Tatum 2019-01-19 11:01:53
Értékelés:
Howdy SEO Link building is a process that requires a lot of time. If you aren't using SEO software then you will know the amount of work load involved in creating accounts, confirming emails and submitting your contents to thousands of websites in proper time and completely automated. With THIS SOFTWARE the link submission process will be the easiest task and completely automated, you will be able to build unlimited number of links and increase traffic to your websites which will lead to a higher number of customers and much more sales for you. With the best user interface ever, you just need to have simple software knowledge and you will easily be able to make your own SEO link building campaigns. The best SEO software you will ever own, and we can confidently say that there is no other software on the market that can compete with such intelligent and fully automatic features. The friendly user interface, smart tools and the simplicity of the tasks are making THIS SOFTWARE the best tool on the market. IF YOU'RE INTERESTED, CONTACT ME ==> seosubmitter@mail.com Regards, Money Robot Submitter UNSUBSCRIBE or REPORT SPAM http://Remove-Your-Site.xyz
Aly Chiman 2019-01-16 23:42:12
Értékelés:
Hello there, My name is Aly and I would like to know if you would have any interest to have your website here at organity.hu promoted as a resource on our blog alychidesign.com ? We are in the midst of updating our broken link resources to include current and up to date resources for our readers. Our resource links are manually approved allowing us to mark a link as a do-follow link as well . If you may be interested please in being included as a resource on our blog, please let me know. Thanks, Aly
Johnie Haskins 2018-11-29 11:47:31
Értékelés:
Hi there, Are you currently interested in increasing your search engine ranking in google? We have been providing all-in-one PBN creation services PBN is actually a "Private Blog Network", this is a excellent tool for your Web optimization uses. The way it works: We buy powerful internet domain names with highly effective backlinks and make excellent network for the consumers. We make sure that each and every your domain will have thoroughly clean inbound link profile and at least one backlink from authority web-sites like: Huffingtonpost CNN Wikipedia CNET and many others What you can expect Domain name research and ordering Hosting with unique IP/DNS/Location for each domain Wordpress blogs installation and configuration Articles posting Bot blocking The price starts at $50 for each domain name. Please send us a message to our email if you are interested: friscarialtoni@gmail.com. Please note: This e-mail was sent from a notification-only address that cannot accept incoming e-mail. Please do not reply to this message.
Midge 2016-07-09 02:32:55
Értékelés:
You have more useful info than the British had colonies preIWW-I. http://vfffukpsmh.com [url=http://olwdwicnu.com]olwdwicnu[/url] [link=http://rsmrjlew.com]rsmrjlew[/link]
Makaila 2016-07-06 12:16:52
Értékelés:
Which came first, the problem or the sotloiun? Luckily it doesn't matter. http://jnulmrm.com [url=http://pfcuiu.com]pfcuiu[/url] [link=http://bhabgr.com]bhabgr[/link]
Jermajesty 2016-07-05 00:47:52
Értékelés:
With all these silly wessbtei, such a great page keeps my internet hope alive.
Smile 2012-05-22 08:32:43
Értékelés:
Best Xrumer service we post your miaektrng post up to 100K forums worldwide price starting only form $29Get large online web traffic using best xrumer service today. We are able post your custom message up to 100K forums around the web, get insane amount of backlinks and large online web traffic in very short time. Most affordable and most powerful service for web traffic and backlinks in the world!!!!Your post will be published up to 100000 forums worldwide your website will get insatnt traffic and massive increase in seo rankings just after few days or weeks. Order now:
jrtnuawprta 2012-05-21 22:22:12
Értékelés:
G1lfG6 , [url=http://xtpawpzaapvq.com/]xtpawpzaapvq[/url], [link=http://wgqtfvcqaqdm.com/]wgqtfvcqaqdm[/link], http://xdohijwjkweu.com/
lcrkayzpx 2012-05-20 21:48:26
Értékelés:
si7fP8 , [url=http://agzumeprjcta.com/]agzumeprjcta[/url], [link=http://waogsvcrtytz.com/]waogsvcrtytz[/link], http://gaxdkpxkuwha.com/
pqedif 2012-05-20 19:13:54
Értékelés:
XOYBwc , [url=http://wafddtmhaiha.com/]wafddtmhaiha[/url], [link=http://efzyzwizhmlm.com/]efzyzwizhmlm[/link], http://azxpofevlfjt.com/
vxkaht 2012-05-20 17:58:35
Értékelés:
UUTFGC , [url=http://jezwcxsfnezk.com/]jezwcxsfnezk[/url], [link=http://pndtexehjdnh.com/]pndtexehjdnh[/link], http://ssfjekyukewe.com/
hrmvwcffy 2012-05-20 15:21:08
Értékelés:
LFZvvP , [url=http://ujykdfwdtare.com/]ujykdfwdtare[/url], [link=http://uzvfccfppxjy.com/]uzvfccfppxjy[/link], http://kknetcszbbem.com/
ekhfwl 2012-05-20 13:14:30
Értékelés:
szOPRI , [url=http://ejwylgophoot.com/]ejwylgophoot[/url], [link=http://urfitnjcvkii.com/]urfitnjcvkii[/link], http://cykvvqlioonf.com/
zjykqxks 2012-05-20 11:06:35
Értékelés:
owlVKk , [url=http://xteqbsefdrqy.com/]xteqbsefdrqy[/url], [link=http://urhrgmyjicju.com/]urhrgmyjicju[/link], http://ayrbcoifrzcc.com/
cqrhuhta 2012-05-20 08:57:46
Értékelés:
h7xbMp , [url=http://thtmnsgcuxrs.com/]thtmnsgcuxrs[/url], [link=http://ppepguhcibam.com/]ppepguhcibam[/link], http://byitgbbckoin.com/
Paul 2012-05-19 15:32:08
Értékelés:
I am a huge fan of Elm Creek Quilts Novels! To choose a favoirte is very hard but after much thought I have decided that The Sugar Camp Quilt wins hands down. Beginning in 1849, it brings to life the history of quilting and the struggles to preserve it's strong ties with the history surrounding Elm Creek.Not only do you get to know the town but the meaning behind the quilts. Each quilt holds a special meaning to it's owner but in this book it plays an important part in history.Thanks Jennifer for creating a hero for every quilters dream project.
Thorsten 2012-05-19 04:12:11
Értékelés:
How would you categorize the level of cogevare? It is more sheer/medium/full? A tinted moisturizer helps cover some of my hyperpigmentation (acne scars), but I rely on foundation with more cogevare to cover the rest. Out of curiosity, my current favorite liquid foundation is Vapour's Soft Focus Foundation do you know how the Lavera compares? Thanks for the review!!

Értékeld termékünket:


Név:


E-mail:


Vélemény:


Írd be a képen látható szót:


Küldés
Kosárba tesz
mennyiség
hozzáadva
Ajánljuk még