kép

Az Earth Mama Angel Baby bejelenti Skin Deep minősítését

Share

2009. június 23. Clackamas, Oregon állam – A nők jobban törődnek a kozmetikumaik összetevőivel, amikor kisbabát várnak vagy csecsemőt gondoznak, ezért az Earth Mama Angel Baby új kritériumok alapján valóban károsanyag-mentes és természetes termékeket fejleszt ki. Minden Earth Mama Angel Baby termék „nulla” minősítést kapott a Skin Deep adatbázisban (www.cosmeticdatabase.com), amely a Környezeti Munkacsoport útmutatója kozmetikumokhoz és testápolási termékekhez. (Az Earth Mama Angel Baby USDA által igazoltan 100%-ban organikus gyógyteacsaládja nem szerepel a Skin Deep adatbázisban, hiszen az csak testápolási termékekre vonatkozik. A gyógyteákat az USDA szabályozza.)
 
„Nem ismerünk másik céget, amely várandósoknak szánt és csecsemőgondozási termékeket gyárt és egy egész termékcsaládja nulla minősítésű” mondta Melinda Olson, az Earth Mama Angel Baby vezérigazgatója és alapítója.  „Folyamatosan új nyersanyagokat szerzünk be és olyan termékek kifejlesztésén dolgozunk, amelyekben a jelenlegi összetevőket új, biztonságosabb anyagok helyettesítik, amint ezek elérhetővé válnak.” tette hozzá.
 
Olson elmagyarázta, hogy a tudomány és a kémia épphogy lépést tud tartani a toxinmentes termékek iránti kereslettel. Mivel szükség van olyan összetevőkre, amelyek tartósítják és emulgeálják a terméket, és megakadályozzák a baktériumok és penészgombák elszaporodását, állandó kihívás olyan biztonságos, organikus nyersanyagokat találni, amelyek ugyanerre képesek.
 
„Nyilvánvalóan szükséges a termékek tartósítása a tárolás, árusítás időszakára, és mi csak akkor vagyunk elégedettek, ha ennek kémiája annyira biztonságos, amennyire csak lehet” magyarázza. „Néhány esetben egyszerűen nem lehet igazoltan organikus összetevőkhöz hozzájutni, ilyenkor megváltoztatjuk termékeink összetételét, amint hozzáférhetővé válik ez a hozzávaló, vagy ha jobb alternatívát találunk.”
 
„Büszke vagyok rá, hogy ilyen messzire jutottunk” mondja Olson. „Hosszú folyamat volt, de mi továbbra is a lehető legjobb nyersanyagokkal fogunk dolgozni, és célunk, hogy legyen egy igazoltan 100%-ban organikus termékcsaládunk, amely a jelenlegi legmagasabb minősítést is teljesíti, az USDA (az Egyesült Államok Földművelésügyi Osztálya) NOP (National Organic Program)-ját.”
 
Az Earth Mama Angel Baby jelenleg az Organikus Kereskedelmi Szövetséggel és az Amerikai Gyógynövénytermék Szövetséggel együtt dolgozik azon, hogy a NOP kritériumok alkalmazhatók legyenek kozmetikumokra. Az USDA NOP-ot az organikus élelmiszerek regisztrálására dolgozták ki, emiatt némely testápolási termékre nem alkalmazható.
 
Az Earth Mama Angel Baby, a Biztonságos Kozmetikumokért kampány arany fokozatú tagjaként és egyik első aláírójaként, a megállapodás minden részletét teljes mértékben teljesíti, vagyis a Skin Deep adatbázisban az összes lehetséges termékét regisztrálja és összetevőiről részletes információt tesz közzé. Az adatbázisban kereső felhasználók független értékeléseket találhatnak a kampányhoz csatlakozó és nem csatlakozó cégek termékeinek összetevőiről, és láthatják a kampány előírásait betartó és be nem tartó cégek állapotát.
 
Az adatbázisban való kereséshez egyszerűen menj a www.cosmeticdatabase.com honlapra és üsd be a terméktípus vagy a cég nevét, amelyre keresni szeretnél. A keresés és az információk ingyenesek.